Genel

Kaliteli Mobilya’yı Nasıl Anlarım ?

KALİTELİ MOBİLYA NASIL ANLAŞILIR?

25 Şubat 2021

Mobilya seçerken, en çok dikkat ettiğimiz konu kalitedir. Bu nedenle de bir mobilyanın kaliteli olup olmadığını nasıl anlaşıldığını bilmemiz gerekir. Aksi takdirde, uzun süre rahatlıkla kullanamayacağımız mobilyalara boşuna para vermiş oluruz. Mobilyada kalite, mobilyanın hem daha şık durmasını sağlar hem de uzun süre kullanım ömrünü bizlere sunar. Doğru seçtiğimiz mobilyalar kolay kolay yıpranmaz, deforme olmaz ve bizi boşu boşuna masrafa sokmaz. Eğer kaliteli mobilya nasıl anlaşılır biliyorsak, satın aldığımız ürünleri yıllar boyunca herhangi bir sorun yaşamadan rahatlıkla kullanabiliriz. Soru veya önerileriniz için WhatsApp 7/24 hattımızla iletişime geçebilirsiniz.

Mobilya Seçerken Dikkat

Mobilya seçerken en çok önem vermemiz gereken husus, mobilya üretiminde hangi malzemelerin kullanıldığıdır. Çünkü kullanılan malzemeler direkt olarak mobilyanın kalitesine etki eden bir unsurdur. Örneğin eğer ahşap mobilya alacaksanız, üründe kullanılan ahşabın kalitesi büyük önem taşır. Üründe hem ahşabın kalitesi, hem işçiliğin kalitesi dikkat edilmesi gereken noktalardandır. Mobilya seçerken şu noktalara dikkat edilirse kaliteli mobilya satın alımı rahatlıkla gerçekleştirilebilir:

Ahşabın türü: Mobilyalarda ahşabı 3 farklı türde görebiliriz. Bunlar masif ahşap, kaplama ahşap ve suntalama ya da karma ahşaplardır. Bu 3 tür arasında en kaliteli ve sağlam olanı masif ahşap modelleridir. Bu nedenle de fiyat açısından da biraz daha yüksek olabilir.

Yay sistemleri: Satın alacağınız mobilyalarda özellikle koltuk takımlarında yay sistemlerinin de kaliteli olması gerekmektedir. Kanepenin merkezine sürekli bir biçimde baskı uygulayan eski halini almayan yay sistemine sahip koltuklar sizin rahat etmenize de engel olur.

Kumaşlar: Kaliteli mobilya seçerken kumaşlara da önem vermek gerekir. Eğer kumaşlar solgun, deforme olmuş ya da kısa bir sürelik kullanımda kendisini bırakacak gibi duruyorsa o ürünlerden uzak durmak gerekir. Yatak başlıkları, sandalyeler, koltuklar ve berjerlerde kumaş kalitesine dikkat edilmelidir.

Yapıştırılma şekli: Mobilyalar birden fazla parça ile yapılmaktadır. Bu nedenle kullanılan yapıştırıcının mutlaka kaliteli olması gerekmektedir. Aksi takdirde kısa bir sürelik kullanımdan sonra üründe sorun yaşanabilir.

Mobilya seçiminde yukarıdaki maddelerde de belirttiğimiz gibi kalite çok önemli bir konudur. Eğer ürünleri kaliteli almak istiyorsanız Evmoda mağazalarında veya web sitemizde inceleyebilirsiniz.

Bir ürünün teşhir olup olmadığını nasıl anlarız?

Eğer ürün koltuk ise kumaş üzerinde kullanım izleri muhakkak belli olur. Ürün sehpa, masa gibi mobilya yada ağaç malzeme ise dikkatli incelediğinizde ufak tefek kullanım izleri bulabilirsiniz. Şayet ürünü iyice kontrol ettiniz ve herhangi bir iz yada deforme yok ise mobilya zaten temizdir. Teşhir ürünü olsa bile çok az teşhir edilmiştir. Belki 1-2 gün. Çünkü uzun süre teşhir olan ürünlerde kullanım izleri oluyor. Koltukların kumaşı ortamdaki tozu emdiğinden dolayı kumaş renginde de bir miktar değişme oluyor. Eğer minderlere vurduğunuzda doz çıkıyorsa bu ürün teşhirde uzun süre beklemiş demektir. Bir de mobilyalarda genel bir kokma olur. Mobilya alan herkes bunu bilir. Hatta bazıları bu kokudan şikayetçidir. Eren ürünlerde bu koku yok ise teşhir ürünü olma ihtimali var. Hele ürün boyalı, cilalı, lakeli ise ve kokmuyorsa kesin teşhir ürünüdür. Çünkü lakeli ürünler çok fazla kokar.

En kaliteli mobilya hangi ağaçtan yapılır?

Mobilya sektöründe bir çok ağaç kullanılır. Bunların başında çam, ladin, kavak, gürgen, kayın ve ceviz geliyor. Sıralamaya koyduğumuzda ceviz genelde kaplamada kullanılır. Çok pahalıdır çünkü. Ama ana iskelette diğer ağaç cinsleri kullanılır. Pekiyi mobilyada hangi ağacı tercih etmeliyiz? Tabii ki gürgen ve kayın. Çam ağacı eğer 1. sınıf olursa 2. tercihimiz olabilir. Fakat birinci sınıf çam piyasada pek kullanılmaz. Satıcı birinci sınıf deyip üçünçü sınıf çam ağacı satar.

Mobilya alacağınız zaman örneğin sürgülü kapılara sahip olan mobilyaların sürgülerine dikkat etmelisiniz. Zaten ilk başta baktığınız zaman ve de ilk birkaç denemenizde ne kadar kaliteli olup olmadığını anlayabilirsiniz.

  • Dolap kapaklarını birkaç kez kapatıp açabilirsiniz.
  • Dolabın zeminine bakabilirsiniz.
  • Hafif ağırlığınızı vererek kontrol edebilirsiniz.
  • Çünkü bu şekilde ağırlığına bağlı olarak üretiminde kullanılan malzemenin kalitesini anlayabilirsiniz.
  • Koltuk seçerken de koltuğa mutlaka oturmalısınız. Oturduğunuzda rahat mısınız, buna dikkat etmelisiniz.

Bu şekilde alacağınız ürünleri inceleyebilirsiniz. Zaten birkaç inceleme sonucunda ne kadar kaliteli olduğu konusunda bir karar verebilirsiniz.